Γιατί οι βραδινές θερμίδες είναι οι χειρότερες για το βάρος σας

θερμίδες

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τουλάχιστον έξι ώρες ύπνου φαίνονται ικανές ώστε να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε έναν πιο υγιεινό βάρος. Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι οι ορμόνες του εγκεφάλου είναι υπεύθυνες για την πείνα. Όταν κοιμόμαστε λιγότερο τότε αυξάνεται η όρεξη για φαγητό και, ειδικά, η όρεξη για τα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διάσημο ιατρικό περιοδικό “Obesity” αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που τρώνε τις περισσότερες από τις θερμίδες τους το βράδυ, είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι συγκριτικά με τους αντίστοιχους που πηγαίνουν για ύπνο σε μια λογική ώρα και τρώνε τις περισσότερες από τις θερμίδες τους πριν από τις 8 το βράδυ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά τρώνε περίπου 250 περισσότερες θερμίδες την ημέρα, καταναλώνοντας fast food και λιγότερα φρούτα και λαχανικά.

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα ήταν ότι η κατανάλωση φαγητού μετά τις 8 το βράδυ οδηγούσε στο να είναι κάποιος υπέρβαρος, ανεξάρτητα από το πότε πήγε για ύπνο ή από το πόσες ώρες κοιμήθηκε. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που δεν είχαν έναν κανονικό ύπνο έτρωγαν περίπου 754 θερμίδες μετά τις 8 μ.μ., ενώ αυτοί που κοιμόντουσαν κανονικά έτρωγαν 376.

Κατ ‘αρχάς, οι άνθρωποι τρώνε σνακ το βράδυ παρακολουθώντας τηλεόραση, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή κάνοντας μια εργασία. Είναι φυσικό να τρώνε περισσότερο όταν κάνουν κάτι άλλο ταυτόχρονα και μάλιστα οι θερμίδες είναι λιγότερο ικανοποιητικές έτσι ώστε θέλουν να τρώνε περισσότερο για να αισθάνονται πλήρεις. Δεύτερον, έρευνα σε ζώα και ανθρώπους δείχνει ότι οι κιρκαδικοί ρυθμοί του φαγητού και του ύπνου είναι συγχρονισμένοι! Έτσι όταν κάποιος τρώει τη νύχτα προκαλεί αναστάτωση στις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και την πείνα και κάνει το σώμα να αποθηκεύσει πιο εύκολα τις θερμίδες ως λίπος.

Τι να κάνετε

Μια ιδανική δίαιτα διανέμει τις θερμίδες, έτσι ώστε να τρώτε πολύ πιο πριν από το δείπνο. Μόλις τελειώσετε με το βραδινό γεύμα, προσπαθήστε να μην φάτε κάτι άλλο μέχρι να πέσετε για ύπνο για να δείτε αν σας βοηθά αυτό ώστε να χάσετε βάρος. Αν είστε πολύ πεινασμένοι, μπορείτε να φάτε ένα ελαφρύ σνακ κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και 200 ​​θερμίδων. Αλλά, προσοχή, να είναι κάτι που να σας βοηθήσει με τα θρεπτικά του συστατικά, όπως μισό τοστ, ένα φρούτο, ή ένα κράκερ και ένα κομμάτι τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …