6 εύκολοι τρόποι για να τρώτε περισσότερα φρούτα & λαχανικά

Έξι εύκολοι τρόποι για να τρώτε περισσότερα φρούτα & λαχανικά

Το μήνυμα είναι σαφές: Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Σίγουρα, το έχετε ακούσει αλλά πόσοι το εφαρμόζετε; Κάντε την αρχή, δεν είναι καθόλου δύσκολο!

Δείτε 6 εύκολους τρόπους για να βάλετε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας, σύμφωνα με την Heather Mangieri, που είναι σύμβουλος διατροφής και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Ένωσης.

  • 1. Ξεκινήστε νωρίς

«Για να καταφέρετε τον στόχο και και να φτάσετε να τρώτε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, ξεκινήστε να τα καταναλώνετε από νωρίς, με το πρωινό σας γεύμα» λέει η Mangieri. Προσθέστε μπανάνες στα δημητριακά σας, μούρα στο γιαούρτι σας ή λαχανικά για την ομελέτα σας.

  • 2. Μην κρύβετε τα φρούτα

«Κάντε τα φρούτα και τα λαχανικά σας ορατά στην κουζίνα σας ώστε να ενθαρρύνετε όλους στην οικογένειά σας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας, να τα καταναλώσουν» επισημαίνει η Mangieri. Βάλτε μια φρουτιέρα στην κουζίνα σας ή χρησιμοποιήστε καρότα σαν σνακ. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να προετοιμάσετε τα φρούτα ή τα λαχανικά, έτσι ώστε να είναι έτοιμα για κατανάλωση όταν χρειαστεί.

  • 3. Τα κατεψυγμένα είναι καλά

«Κατεψυγμένα λαχανικά, όπως τα μπιζέλια και τα καρότα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα τα λαχανικά στο σπίτι». Είναι εύκολο να προετοιμαστούν και να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Mangieri προτείνει να τα μαγειρεύουμε στον ατμό και να τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα έπειτα. Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι συνήθως εξίσου θρεπτικά με τα νωπά.

  • 4. Στο γεύμα, σκεφτείτε τα λαχανικά πρώτα, όχι την πρωτεΐνη

Οι νέες διατροφικές οδηγίες συνιστούν το μισό πιάτο σας να είναι γεμάτο με φρούτα και λαχανικά. Προσπαθήστε να προσεγγίσετε τα γεύματά σας, ανάλογα με το τι λαχανικά θα έχετε για συνοδευτικά, και στη συνέχεια σκεφτείτε τις πρωτεΐνες που θα συμπληρώσουν το γεύμα σας.

  • 5. Μπορείτε να πιείτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας, ως ένα σημείο

Ψάξτε για τις ετικέτες που λένε «100%» φυσικός χυμός φρούτων ή λαχανικών» επειδή μπορεί να είναι ένας ακόμα τρόπος για να πάρετε τα πολύτιμα συστατικά που μας δίνουν οι χυμοί και τα φρούτα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όσον αφορά το μέγεθος της μερίδας και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πόσο είναι μια μερίδα. Μη καταλήξετε να καταναλώνετε επιπλέον θερμίδες καθημερινά πίνοντας χυμό.

  • 6. Καταναλώστε φρούτα μαζί με το γλυκό σας

«Τα φρούτα είναι η καραμέλα της φύσης», δήλωσε η Mangieri. Προτείνει να πολτοποιούμε τα μούρα και να τα προσθέτουμε πάνω από τα επιδόρπια, όπως τα παγωτά. Ενώ το παγωτό δεν είναι καλό για σας, τα φρούτα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη είναι η καλύτερη επιλογή για σας και όχι το σιρόπι ή η επικάλυψη σοκολάτας.

Check Also

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Τηγανιά Κρασάτη Σκεπαστή

Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας κερδίσει αμέσως και θα συντροφεύει από εδώ και πέρα …